wikipaella_fallera_va.png
Per a gaudir millor de l'experiència, connecta't des d'una tablet o un ordinador.
cocinero_luis.jpg

Luis Arrufat

Este jove cuiner de 34 anys, natural de Castelló de la Plana, des de 2012 forma part del quadre docent del prestigiós Basque Culinary Center, sent Professor Titular del Màster en Cuina, Tècnica i Producte.

Arrufat va treballar 6 anys en El Bulli, en l'equip de cuina de Ferrán Adriá, on va ser Cap de Pastisseria en el seu últim any. També ha ocupat llocs de responsabilitat en altres departaments I+D de restaurants com Arzak o la cadena de restaurants José Andrés, a Washington DC. En la seua intensa trajectòria professional ha passat per altres restaurants del firmament Michelin, com Mugaritz, El Drolma, El Chaflán, Akelarre, El Poblet de Quique Dacosta i Fagollaga.

Malgrat la seua joventut, Arrufat té una llarga trajectòria en formació i des de fa anys imparteix nombrosos cursos i seminaris. A més, és assessor de diferents establiments gastronòmics en el sector Horeca.

www.luisarrufat.com

cocinero_carmen.jpg

Mª del Carmen Donet

Va ser al voltant dels anys 1963-1964 quan la parella formada per Maria Rubiella i Julio Donet llogaren el Bar Parpalló (Barx) durant la temporada d'estiu. L'any 1965 es converteixen en propietaris del bar el qual, amb el temps i les habilitats de Maria a la cuina, acabarà sent el popular "Bar de María". En 1975 comencen a funcionar durant tot l'any i adquireixen gran notorietat com a lloc on menjar Paelles en la muntanya.

A principis de 1980 Mari Carmen Donet s'incorpora com ajudant de cuina, i des de 2002 comparteix la responsabilitat de la cuina amb la seua cosina (gerent del local) i la seua filla Julia Donet.

En l'actualitat el Restaurant Parpalló, lloc fetitxe de Ricard Camarena, està especialitzat en Paella Valenciana, Arròs al Forn i Arròs amb Crosta, entre d’altres. El saber fer de Mari Carmen Donet, després de trenta-cinc anys al capdavant de la cuina, han convertit este local en un referent gastronòmic a Gandia i a tota la comarca de la Safor.

cocinero_evarist.jpg

Evarist Millares

Campió d’Espanya de cuiners 2011-2012 i representant espanyol del Bocuse D'Or 2012.

Miralles (1978, Gandia) va començar la seua marxa professional en 1996 com a ajudant de cuina en el Restaurant Casa Pepa (1 estrella Michelin). Posteriorment va exercir tasques en cuina i rebosteria en el Restaurant El Poblet de Dénia (2 estrelles Michelin), en el Monestir d'Aigües Vives i en el Restaurant Can Roig.

Entre el 2002 i el 2013 ha sigut formador de cuina en el Centre de Desenvolupament Turístic (Xarxa de Centres de la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana): CdT l'Alqueria del Duc (Gandia) i CdT València.

En l'actualitat, és copropietari i xef de l'empresa "El Bollit Formació i Gastronomia", dedicada a les grans celebracions i esdeveniments particulars. És responsable de la Gestió de Masies i Salons de Restauració en l'area de La Safor.

cocinero_rafael.jpg

Rafael Vidal Espinosa

En 1968, els seus pares Rafael i Dolores obrin un xicotet establiment a Benissanó dedicat al negoci de la restauració. Rafa Vidal, després d'acabar els seus estudis, s'incorpora al negoci familiar, on aprèn tots els secrets de la tradició paellera.

En 1976 es prepara la primera visita dels Reis d'Espanya a València i el Govern Valencià requereix dels serveis de la família Vidal per a cuinar la paella amb que es complimentarà a les Seues Majestats. En 1990 repeteixen, però esta vegada en la residència d'estiu de la Casa Reial a Mallorca, on també cuinen per als Prínceps de Gal•les.

A partir d'este moment, la popularitat del restaurant Levante creix de forma exponencial. Reben visites de personalitats del món de la política, la cultura i l'esport, i comencen a mostrar al món la Paella Valenciana a través de diferents certàmens gastronòmics. Primer a Espanya (Madrid, Barcelona, Sevilla, Pamplona) i posteriorment a Europa (Itàlia, Alemanya, Portugal, França) i als EUA, on han desenvolupat una estreta col•laboració amb la cadena de Restaurants José Andrés a Washington DC i Las Vegas.

Actualment, Vidal dirigeix tres restaurants on defensa la forma tradicional de cuinar la Paella Valenciana.

www.restaurantelevante.com

cocinero_galbis.jpg

J.C. Galbis Olivares

"La paella era gran i Galbis la va fer gegant". Esta és la divisa d'una família emblemàtica dedicada en cos i ànima a l'hostaleria, creadors d'un model de negoci que ha tingut continuïtat en altres llocs: les paelles gegants.

Juan Carlos Galbis (1957) és membre de la Confraria Mundial de l'Arròs. Entre els seus guardons compta amb el 1r Premi del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, 2n Premi de Fideuà de Gandia i el Rècord Guinness a la Paella més gran del món. A més, va ser seleccionat per a dirigir la cuina del Pavelló d'Espanya durant l’Expo Internacional de Sevilla'92.

Comença la seua marxa professional en 1975 treballant en restaurants d'Espanya i Suïssa: Castillo de Beasain (Guipúscoa), Cándido (Segòvia), Currito (Madrid) i Mesón de la Villa (Aranda del Duero). De 1980 a 1989 ocupa el càrrec de cap de cuina en el restaurant de la seua família a L'Alcúdia. El seu afany de superació el fa tornar al camí de la recerca gastronòmica: Restaurant El Girasol de Moraira, al costat del xef Heinz Orth, i Restaurant de l'Hotel Albana en Silvaplana (Suïssa), al costat del xef Joachim Koerper. De 1989 a 1996 és cap de cuina i propietari del Restaurant Galbis (València), el qual va obtindre la 1a estrella Michelin en la ciutat.

Des de 1998 fins hui dia, treballa com a formador per a la xarxa de centres de l'Agència Valenciana de Turisme CdT. Des de l'any 2013 és director d'I+D en l'empresa Gastraval i és col•laborador de l’IVIA (Institut Valencià d’Investigacions Agronòmiques) en matèria d’arròs.

www.galbis.com

cocinero_jesus.jpg

Jesús Melero

Coordinador general del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca des de 1985 i propietari del restaurant Ri-Rá des de 1983.

Melero (1955) va començar la seua carrera professional als anys 70 en el Restaurant Vivers, en la Fira de Mostres i en Sivaris. També va treballar en els equips de cuina que van inaugurar l'Hotel Azafata en 1973 i en l'Hotel Rey Don Jaime en 1976.

En l'actualitat ostenta el càrrec de Vice-president del Club de Caps de Cuina de la Comunitat Valenciana. I des del seu recent viatge pel món, realitzant la preselecció de concursants per al Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca 2014, afirma: "La paella t'obri les portes de qualsevol país, com va fer Moisés amb el mar… És increïble la bona imatge i les ganes de saber sobre la Paella que té la gent a Àsia i Oceania".

www.ri-ra.net